tirsdag 23. september 2008

Barn I Treningssenter.

Jeg har akkurat lest en artikkel om barn som drar på treningssentrene med foreldrene sine. Det er delte meninger om dette er riktig, eller at det blir feil i forhold til at barn ikke skal "trene".

Min mening er at det er helt greit at barna blir med inn på treningssentrene. Det står tydelig i artikkelen at timene blir lagt opp for barna og at de hører på barnemusikk, åler, hopper og danser rundt på gulvet. Mange som hadde uttalt seg mente at dette blir feil for barn skulle lære av å være aktiv ute. De skulle bli smidig av å klatre i trær og lære opp motorikken av å gå i skogen.
Men på skolen har jo barna gym i en gymsal, hvorfor kan de ikke ha en ekstra gymtime i uka inne i en gymsal. Det som vi alle er enige i er at barn blir mer og mer overvektige her i Norge. Hva er da galt i å la barna trene mer og ha det gøy og samtidig få ekstra morro-tid med foreldrene sine? Så lenge ikke trening går videre til å la barna trene på apparatene og at de ikke behandler dem eldre enn det de er.

Det står også om at barna kan bli sendt på sin egen treningsøkt, så kan foreldrene trene samtidig for seg selv. Da tror det er viktig å fokusere på hva som er bra og barnet og hva de vil. Det er det samme om barna blir sendt til Friskis&Svettis eller Kristine Glennes Ballettskole for å danse. Men hvis foreldrene bare setter av barna sine der for å slippe å ta seg av aktivites delen med barna, synes jeg det er galt. Hvis barna storkoser seg på treningsentrene og får seg mange venner, skal vi da nekte dem å være der fordi noen leger synes det er galt?

Jeg er veldig for at barn skal være ute og få frisk luft. Men det vil ikke bli glemt selv om de får en time inne i ny og ne.

Ingen kommentarer: